LITKU KLEMETTI EGYÉBSÉGEI

litku.jpgNagyon durva Litku Klemetti lázban égek mostanság, ezért muszáj egy külön posztot szentelnem őnagysága egyéb projectjeinek is, merthogy nem csak szólóban nyomja ám.

Kezdjük mindjárt a jelenleg is aktív Litku Klemetti & Tuntematon Numero-val, ahol ének tekintetében kvázi ugyanazt csinálja, mint szólóban, a zenei aláfestés azonban lényegesen karcosabb. Kevesebb a szinti és az elektromos balalajka, ellenben sokkal több a torzított gitár. Ily módon a megszólalás lényegesen rock (punk) and rollosabb.

Lemezek: Horror '15 (2015), Päivä Päivältä Vähemmän (2017)

A még szintén funkcionális állapotban lévő Mäsä esetében ugyancsak a rock and roll a legmeghatározóbb, ami imitt-amott őrült fura post-punkba csap át.

Lemezek: MÄ&SÄ (2016), Viimesen päälle (2017)

A 2012-ben feloszlott Jesufåglar azonban már egészen más tészta. A rock ugyan továbbra is jelen van. Punknak és new wave-nek viszont már nyoma sincs. Helyettük inkább a progresszivitás a jellemző.

Lemezek: Matka ajan rannoille Ep (2011)

A 2015-ig működő Sateenkaarina esetében a psych rock-é volt a főszerep.

Lemezek: Bili Bara Bani Bili (2015)

Egyetlen angol nyelvű bandája Zorse névre hallgatott, mellyel ismét nagyobb hangsúlyt fektetett a rock and roll-ra, de progresszivitásból és pszichedeliából sem volt hiány.

Lemezek:  S/t Ep (2012), Sparklin' Junk / Zorse in Love 7" (2015)

Címkék: litku klemetti