Jó hírek a világ másik végéről

A nyár folyamán súlyos sztrókon átesett punk/indiepopper/lo-fi rocker/énekes dalszerző zenefenomén Chris 'atyaúristen" Knox üzeni, hogy minden a legnagyobb rendben, egyre jobban érzi magát. Olyannyira, hogy már az új Tall Dwarfs lemezen!!!! dolgozik. Magától értetődő módon mindez úgy fellelkesítette az indie társadalmat, hogy a kiwi szcéna legjelesebb képviselői, számos egyéb szupermenő bandával és szólistával kiegészülve (Stephin Merritt, Lou Barlow, Bill Callahan, Jay Reatard, Yo La Tengo, The Mountain Goats, AC Newman, Portastatic...) készített a mester tiszteletére egy giga hosszú  tribute lemezt. Töbszörös hurrá!!!!

Van új The Bats lemez. Egész konkrétan egy Ep, ami nem is annyira új, mert a rajta szereplő dalok már évekkel ezelőtt megvoltak, viszont csak nemrég kerültek kibocsátásra. A címe az, hogy Don't You Rise, belefülelni pedig itt lehet.

Őrület, de kezdett nagyon úgy tűnni, hogy nem lesz idén Pumice hanghordozó, ami azért lett volna érdekes, mert a kiwi pop-tól kicsit távol álló experimentális/psych pop/noise rock/freak folk meg a jóisten tudja még mi mindenben utazó Hamiltoni furacsapat, van, hogy évente több kiadvánnyal is jelentkezik. Na szóval, van lemez, bár nem túl nagy, mert összvissz 3 számból áll és ebből 2 feldolgozás, de akkor is van, és ez a lényeg.

Új számokat tett elérhetővé myspace oldalán a Surf City. Ők ugyebár a kiwi pop legújabb reménységei. Csalódás tehát kizárva.

Majdnem elsiklott a szemem előtt, hogy a mármár őskövületnek számító Verlaines, 2007-es visszatérése után idén is kedveskedett egy albummal a rajongóinak. Még nem hallottam teljes egészében, de a myspace-en streamelhető 3 darab jazz-re hajazó sanzonos akármi sajnos némi aggodalomra adhat okot.

És most jöjjenek a hölgyek.

Megvan az eddigi legkomolyabb helyi csajos élményem. A Runga testvérpárról (Bic és Boh) van szó, akikhez zeneileg ugyan semmi közöm nincs, de olyan elképesztően szépek, hogy muszáj volt nekik szorítanom két és fél sort.

Elkészült a Clean Mr. Popján vokálozó csajok által alapított Haunted Love debüt kislemeze. A végeredmény: álmodozó ének, csilingelő gitárok, szomorkás orgonafutamok. Bizalomgerjesztő bemutatkozás.

És, hogy sportoljunk is egy kicsit, örömmel tudatom mindenkivel, aki esetleg nem tudta volna, hogy Új-Zéland ott lesz (története során másodszor) a futball világbajnokságon, miután az Ázsiai-óceániai pótselejtezőben 1-0 -ás összesítéssel átgyalogolt Bahrein nemzeti tizenegyén. Zseniális!!!!!