a bear who likes the beer

stereomackó

CSENGŐ POP PÉNTEK

massage.jpgÁprilisra ígéri második nagylemezét a földrajzilag amerikai, zeneileg azonban baromira brit Massage kollektíva, ami remélhetőleg végig úgy fog csilingelni, mint az alábbi dal.

Címkék: massage

ÉN ÉS A SPARKS

83155089_10157497324701865_3165470225197957120_o.jpgHa egy igazán jó cikket szeretnétek olvasni a Sparksról, akkor ezt a bejegyzést ajánlom. Engem felejtsetek el ez ügyben, mert Inkei Bence szavaihoz úgy sem tudnék semmi okosat hozzátenni. Szóval maradjunk annyiban, hogy a korai glam rockos lemezeiket egész egyszerűen imádom. A sokak által istenített N° 1 in Heaven-t viszont sosem tudtam együltő helyemben végighallgatni, ahogy a későbbi szintidiszkós albumaikat sem. A május 15-én megjelenő, A Steady Drip, Drip, Drip című új nagylemezzel azonban elképzelhető, hogy újra levesznek a lábamról, mert az alábbi két dal baromi tetszetősre sikerült.

NAGYON NAGY DOLOG!!!

11112748_972258576138030_2181064751561871295_o_1.jpgÉletem egyik legnagyobb peche az volt, amikor 2012 nyarán fent ragadtam a Montserraton és emiatt lekéstem az Archers of Loaf Primavera Soundos fellépését. Rádásul utólag kiderült, hogy ugyanazon a napon volt egy másik, félig akkusztikus fellépésük is, amiről még csak nem is tudtam. Ezek után totál lemondtam arról, hogy valaha is látni fogom őket élőben, mert akkoriban olybá tűnt, hogy csupán egyszeri reunióról van szó. Most azonban, hogy 20 év után JÖN AZ ÚJ NAGYLEMEZ, ami már önmagában is egy csoda, újra felcsillant a remény. Feltéve, hogy átruccannak az öreg kontinensre. Íme az első, elképesztően slágeres kislemez dal, amiben a gitárok épp oly csodásan nyavajognak, mint két évtizeddel ezelőtt.

TÖBBET NEM HIBÁZHATOK

melkbelly.jpgMegpróbálom megígérni, hogy idén nem esek bele abba a hibába, hogy megfeledkezemThe Breeders Sonic Youth Speedy Ortiz vonalon zajongó Melkbelly aktuális nagylemezéről. A biztonság kedvéért még a naptáramba is belevéstem a megjelenés dátumát (ÁPRILIS 3.). Sőt, emlékeztetőt és riasztást is kértem a telefonomtól, nehogy véletlenül újra bekövetkezzen a 2017-es baki.

Címkék: melkbelly

AHOGY ÉN SZERETEM

mr_wrong.jpgValami érthetetlen okból kifolyólag a szebbik nemről még nem esett szó idén, ami lássuk be rám nézve mélységesen felháborító. Úgyhogy mielőtt még a fejemet vennétek, mutatok egy vadiúj, totál csajos post-punk lemezt, ami tisztára olyan mintha direkt nekem készítették volna a lányok. Sallangmentes, izgága, nagyon csupasz, enyhén sipákolós, és kellőképpen popcentrikus. Kb mintha a Raincoats, Devo számokat játszana a korai Sleater-Kinney vehemenciájával.

TALÁN MAJD MOST

0018463735_10.jpgLehet hurrogni, anyázni, elküldeni a picsába, vagy mit tudom én kikövetni, de akkor is kimondom, hogy eddig egyetlen olyan zenekartól sem estem igazán seggre, amiben Ian MacKaye közreműködött. Jó mondjuk a Teen Idles és a Minor Threat mellett én sem mentem el süket fülekkel. De most figyeljetek, a Fugazi és az Embrace például sosem tudott igazán megérinteni. Aztán amikor a nullás évek közepén, Amy Farina oldalán (aki amúgy a felesége) előrukkolt a  furmányos indie popban utazó The Evens-szel, azt hittem, hogy megtörik a jég, de csupán az első lemezig tartott a varázs. A következő kettőt már nem találtam olyan érdekesnek. Idén azonban elképzelhető, hogy pozitív irányba billen a mérleg, mert Coriky névre hallgató legújabb zenekara (melyet szintén Amyvel visz), első hallásra egészen olyan, mintha direkt nekem találták volna ki. Egyetlen dalból persze nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de a lemezt indító Clean Kill emocionális indie rockja, simán illik annyira a profilomba, hogy optimistán álljak hozzá a folytatáshoz.

Címkék: coriky

CHUBBY BAZMEG, EZT AZTÁN KURVÁRA MEGCSINÁLTAD

chubby.jpgLondon bűzölgő csatornarendszeréből felszínre tört az első valamirevaló idei punk lemez, ami suttyóbb, mint a komplett Cockney Rejects diszkográfia és legalább olyan retkes, mint a korai Mötörhead kiadványok. Ennek ellenére mégsem fojt bele teljesen a mocsokba, mert a pelyhes állú Damnedet idéző dallamok és az imitt-amott felbukkanó hammond orgonafutamok némiképp kompenzálják a mindent átható valag váladék szagot.

PUNKO ITALIANO

0017357803_10.jpgAz utolsó új latin nyelven hőzöngő punk lemez, amiért őszintén rajongani tudtam a Downtown Boys 2015-ös kommunista kiálltványa volt. Idén a taljánul kántáló brit Sanguisuga első albuma töltheti be ugyanezt a szerepet, mert  a Hüsker Dü-t idéző tűéles gitárok és a hisztis pop punk üdítő keveréke olyan egyveleget alkot, amiért marhára odáig tudok lenni.