Álló, illetve mozgóképes beszámoló a 2010-es Primavera Sound fesztiválról minimális szöveges kommentár kíséretében (2. nap)

Best Coast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az álom végre valósággá vált. Igaz Bethany élőben kicsit genyónak tűnik, de én akkor is kurvára szeretem. Feltűnésekor a szívem legalább annyira kalimpált, mint 2007-ben, amikor a Pohoda fesztivál nagyszínpadára felrohant 3 pöttyös ruhás csaj. Csak azt sajnálom, hogy a csörgődobbal seggrepacsizós 60's pop-ból kiinduló, őrült punk-ba torkolló I Want You kimaradt a repertoárból. Ezt leszámítva, minden olyan dalt eljátszott, amivel erős izgalmi állapotba hozható a maci. Illetve volt I'm So Bored a Wavves-től és egy óriási poén.

Beth: Weed?
Közönség: ööö... heee... mmm......???
Beth: Weeeeeed? Yes or No?????????
Közönség: ööö... heee... mmm.....???

Les Savy Fav

Az a típusú móka, amit egyszer mindenképpen látni kell, mert tényleg baromi vicces, de minden héten biztos nem járnék a koncertjükre. Amúgy meg a párizsi fiúnak majdnem kitörték a bokáját, szóval rohadjanak meg!

Pixies

 

Les Savyékkal ellentétben itt nem volt semmi móka kacagás, viszont rájuk akár a hét minden napján benevznék. A rettenetes távolság ugyan kicsit gátat szabott az önfeledt viháncolásnak, de a Tame, a Vamos, a Gouge Away, és még sorolhatnám, hogy mi minden más így is simán letépte a fejemet. A Where Is My Mind-nak pedig mint mindig, most is sikerült egy vödörnyi könnycseppet kicsalnia a szememből. 

 

Futottak még:

Beach House: Ha lenne szőr a hátamon, biztosan égnek meredt volna az összes a gyönyörtől
The New Pornographers: Csak arra emlékszem, hogy jó volt rá lötyögni a napsütésben.
Owen Pallett: Biztos nagyon szép  volt, de én 5 percenként elaludtam rajta.
Hope Sandoval: Elbújt a csaj a sötétben, úgyhogy hamar távozóra vettük a figurát.
Condo Fucks: Csalódás, szarság.
Wire: Újabb csalódás, pár perc elég volt belőle.

Ami sajnos kimaradt:

Shellac, Wilco