Malkmus újra Európában

Először Minehead-be, a szinte mindig zseniális line-up-al bíró ATP fesztivál 10. szülinapjára látogat el. De ezt inkább hagyjuk, mert ezek a brit megmozdulások valahogy szörnyen elérhetetlenek és a belépő is undorítóan drága.

A másik fellépés már sokkal szimpatikusabb (számomra legalábbis biztosan), merthogy Hágában lesz egy bizonyos Crossing Border elnevezésű összművészeti őrület keretein belül. SZÓLÓBAN. Vagyis Jicks nélkül. Ráadásul motyogni is fog valamit. Hogy miről azt nem tudom, de biztos kurva sok igazság lesz benne. Ebben a formában pedig Pavement dalokra is lehet számítani. (lásd tavalyi primavera feszt) November 18-22 között tehát nagyon úgy néz ki, hogy  újabb támadást kell indítanom Németalföld ellen. De nem csak miatta érdemes ellátogatni a rendezvényre. A  - még közel sem végleges - felhozatal amúgyis elég impozánsnak ígérkezik. Csak néhány név a rend kedvéért:Yo La Tengo, Grizzly Bear, The Decemberists, St. Vincent, Akron/Family, Monsters of Folk, The Low Anthem, Steve Earl, Sleepy Sun.

Más művészeti ágak iránt érdeklődőknek is erősen javasolt a részvétel, mert számos fotó - festőművész, író, filmes szakember stb...  is tiszteletét teszi az eseményen.