One Hit Wonders (Part 3)

Randoms - ABCD / Let's Get Rid of New York

"If you don't love Let's Get Rid of New York, you don't love punk rock."

Needles and Pins - I Wanna Play With Guns/Don't You Worry

Tudom, hogy kibaszott sznob dolog olyan zenéket hallgatni, amiket rajtam kívül kb senki nem ismer, de mentségemre szóljon, hogy ezekről a bandákról nekem is csak annyi fogalmam van, mint az agysebészetről. Szóval, csak úgy az ölembe pottyannak véletlenül valahonnan. Aztán persze rájuk guglizik az ember, hátha talál valami információt róluk, de 2-3 oldal után feladja a harcot. Nálam legalábbis így szokott működni a dolog. Velük is ez volt a helyzet. Fogalmam nincs hol találtam rájuk, azt sem tudom miért kellettek nekem. Csak annyi biztos, hogy a lemezt 1977-ben adták ki, csaj az énekes és van rajta egy kurva jó "Shangri-Las szám", (ami nem csak dallamilag olyan, hanem kurvára úgy is szól) meg egy hatalmas adag Blondie-val nyakon öntött Joan Jett-es, de annyira azért nem motoros csajrock opusz. Továbbá nagy a valószínűsége annak, hogy egy Jackie DeShannon nótától kölcsönözték a nevüket. Valószínűleg ezért volt rájuk szükségem.

Plastics - Copy/Robot

Most pedig csúnyán megszegem az általam felállított szabályokat, mert egy olyan zenekarról van szó, akiknek valójában három nagylemeze is van. Azért vagyok kénytelen így tenni, mert annyira imádom ezt a két számos hülyeséget, hogy egész egyszerűen nem hagyhatom ki a sorozatból. Idióta elektronikus zenében utazó és B-52's-t kedvelő embertársaim szerintem meg fogják bocsátani nekem ezt a baklövést, sőt talán még hálát is adnak ezért az 1979-es japán csodáért.

The Slushpuppies - Blacklisted

Egy, a rengeteg tiszavirágéletű Pre-Superchunk produkció közül. Szerintem a legjobb az összes közül. Akik bírják az első lemezt a No Pocky for Kitty-t és Tossing Seeds-et, nem fognak csalódni ebben a még kissé kiforratlan, ámde nagyon jóságos dupla 7" ep-ben sem.

The Sods - No Pictures / Plaything

Íme a válasz arra a kérdésre, (ami talán sosem létezett), hogy mi történt volna akkor, ha a Sex Pistols a punk helyett a Prog Rock-ot választja.