Változtasson a halál, ha egyszer műkődik a dolog

81vt_tnxrhl_sl1500.jpgDöbbenet, hogy ez az 1979-ben alakult Athens-i banda ugyanazt a rajzfilmbe illő, bájosan idétlen új hullámos rágógumi pop-ot  nyomatja ma is, mint 30 évvel ezelőtt. Persze minek is változtatnának, ha egyszer marhára bejött, amit kitaláltak. Nemrég megjelent Funplex című kiadványukon pontosan ott folytatják, ahol 1992-ben abbahagyták. Zenéjük továbbra szuper dallamos, maradtak a bolondos ruhák és a bizarr frizurák, Fred Schneider ugyanúgy hozza a tőle megszokott obégatásba hajló motyogós énektémákat, a csajok pedig ennyi év elteltével is írtó szexisek. Egyedül a hangszerelés változott, lévén hogy a fuvós szekció helyét az elektronikus kütyük vették át.

A lemez húzószámai a Funplex, a Juliet Of Spirits, az Ultraviolet és a Hot Corner azonnal hallójáraton ütik a hallgatót, de 2-3 meghallgatás után a többi dalt sem mossa ki egyhamar az ember a füléből. Szerény véleményem szerint még mindig ők az egyik legmenőbb party zenekar és rájuk lehet a világon a legjobban segget rázni. Valójában mindig is erről szólt a B-52's. A zseniális, cím nélküli debütlemeztől kezdve, a világsikert meghozó Cosmic Thing-en át egészen a mai napig az volt és az lesz a céljuk, hogy koktélos pohárral a kézben addig bugizzunk rájuk, amíg el nem kopik a cipőnk talpa. 

Aki kiváncsi rá, hogy élőben is ugyanolyan jól működnek-e a dalok, mint lemezen, az látogasson el a Július 10-én kezdődő Balaton Sound fesztiválra, mert ők lesznek a 4 napos tivornya egyik sztárfellépői.

Címkék: lemez the b 52s