Klassz csaj, klassz film, klassz zene: Juno

poster-537fe57e-4ec1-449f-9307-bb979992d1aa.jpgAsszem néha mégis fogok filmes posztokat nyomatni, mert miért is ne, pláne ha közük van a zenéhez. 

A Juno egy nagyszájú, vagány kiscsaj (Ellen Page) és egy tesze-tosza félénk srác (Michael Cera) csodálatos felnövéstörténete, melynek alapját egy "véletlen baleset" eredményeként   bekövetkező terhesség adja. Juno nem akarja elvetetni a gyereket, ezért pótszülők után néz, akiket hamar meg is talál Jennifer Garner és Jason Bateman személyében. Aztán persze jön a megbánás, a lelkiismeretfurdalás, a szerelmi adok-kapok, a végén pedig a... Na de ezt már nem árulom el. Jóllehet az alapsztori nem túl eredeti, mégsem lehet az alkotókat lerágott csont szindromával vádolni, mert az imádnivaló párbeszédek, a megannyi popkulturális utalás és a fantasztikus zene (Kinks, Moldy Peaches, Belle and Sebastian, Sonic Youth, Velvet Underground, Buddy Holly, Cat Power stb...) olyan elképesztő hangulattal ruházza fel, amitől az összes klisé semmisé válik.

Ha unod már a manapság egyre nagyobb teret nyerő kínosan béna romkomokat és egy keserédes, szellemes, csupaszív produkcióra vágysz, ami után széles mosollyal és szuper jó kedvvel állsz fel, akkor a Juno a TE filmed.

Címkék: film juno