a bear who likes the beer

stereomackó

RUMLI

19620351_822002117948292_746860117199269965_o.jpgIrtó nehéz megmondani, hogy a Those Unfortunates valójában milyen stílust képvisel. Van, hogy kicsit post-punkosra veszik a figurát. Máskor Belle & Sebastiant idéző csilingelő gitárpopban utaznak. Néha Syd Barrett bővkörében ténykednek, vagy indie folk mámorban úsznak. De olyan is előfordul - és talán ez a legdurvább -  hogy mindezt egybegyúrják.

Kóklerkedek

miranda_waters.jpgThe Breeders + Sonic Youth + Speedy Ortiz = Melkbelly. Most mit mondjak... Lehet olyat csinálni, hogy utolag változtatok az év végi listámon? Mert ha igen, akkor a Nothing Valley-t fiksz, hogy odabiggyesztem.

Egyébiránt a zenekar frontasszonya, Miranda Winters úgy gondolta, hogy szólóban is kipróbálja magát. És milyen jól tette!!! Picit finomított a tematikán, és egyszál gityós, bájos fuzz pop dalokat kezdett írni.

EVAN DANDO JÁTSZÓPAJTÁSAI

a-387412-1331779221_jpeg.jpgArról, hogy Evan Dando mily nagyszerű dalszerző, illetve hogy mekkora nőcsábász már baromi sokat regélt a magyar internet. Két kiváló ausztrál alkotótársáról azonban kb semmit sem fabulázott idáig a hazai világháló. Ami lássuk be elég nagy baj, mert Tom Morgan és Nick Dalton nélkül valószínűleg sosem született volna meg az It's a Shame About Ray-től datálható klasszikus Lemonheads hangzás. Máris mutatom miért.

A 84-ben alakult Plunderers, Nick Dalton első zenekara volt.

Tom Morgan a 91-es születésű Smudge színeiben kezdte zenei pályafutását.

Majd kétszer is kollaborált Daltonnal.

Néha azért a csajok is besegítettek nekik.

92-ben pedig jött a haverkodás Dandoval, ami több mint egy tucat közösen írt slágert eredményezett.

Olyan is előfordult, hogy a vállvetve írt dalokat egymástól függetlenül is megjelentették.

Végül pedig íme a mesterhármas karöltve, egy ausztrál koncert ráadás blokkjában.

Pansy Kit

pansy_kit.jpgJóféle csajos post-punk sivalkodás ungarische módra, olyasmikről, mint segglehellet, meg faszomat és fuck you, melyet a szép emlékű Camp Koala dalospacsirtája és két barátnője prezentál.

KOMMENT BÁNYÁSZAT

punkportal.jpegMinap majd megbolondultam, mert az agytekervényeim közé fészkelte magát egy ismerős dallam, de sehogy sem akart beugrani, hogy mi az. Már már fájt, annyit morfondíroztam rajta. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve felkerestem az annak idején baromira  alapnak számító Punkportal, "Mit hallgatsz éppen?" névre hallgató topikját, hátha valamikor odapötyögtem, és láss csodát megtaláltam!!!  Ehhez azonban kb 25 000 hozzászólást kellett végignyálaznom, de megérte, mert egy 2009. január 19-i bejegyzésemnél ott díszeleg a Nasty Facts, Get To You című dala, ami még ennyi év távlatából is a világ egyik legszuperebb power pop szerzeménye. A szuprazsenialitás egyébként az egész Drive My Car ep-ről elmondható, ami a zenekar egyetlen hivatalos kiadványa.

Címkék: nasty facts