a bear who likes the beer

stereomackó

54 perces poszt

tiger_trap.jpgAnnak örömére, hogy nemrég sikeresen belebotlottam egy 93-as Tiger Trap koncertvideóba, ami ráadásul full performansz! Mondanom sem kell, hogy akkora volt a boldogság, hogy majdnem elbőgtem magam, hisz mégiscsak a twee pop univerzum egyik leg-leg zenekaráról van szó. Vigadjatok velem, mert ilyet még biztos nem láttatok.

Címkék: tiger trap

Weed Hounds!?!?!?!?

weed_hounds_kesz.jpegTe jó ég, ők még léteznek? Emlékszem évekkel ezelőtt, hogy kitárgyaltuk a város uccsó punkjával, hogy mennyire nem tett jót nekik az első lemez körüli tökölés. Én azóta szerfelett megkedveltem azt a kiadványt. Az idei középlemezt pedig asszem még jobban fogom szeretni.

Címkék: weed hounds

CIRQUE DU LAURENT

beginners-pelicula-10.jpgAz, hogy a szuper szép Mélanie Laurent roppant tehetséges színésznő, a Begginers óta tök nyilvánvaló. Ráadásul a Respire-rel és a Demain-nel rendezőként, illetve forgatókönyvíróként is bizonyított. Szóval igazi filmes tálentum. Az viszont, hogy mindemelett pompás énekesnő is, újdonság volt számomra. Egyetlen eddigi, klasszik french pop-ra és chansonokra épülő nagylemeze 2011-ben jelent meg, melyről az alábbi kis walzer valóságos csoda. Élőben mutatom, mert úgy még szupibb.

Új bandát alapított a Boci

half_foward_line.jpegBrian Kelly az ír bocik legbocibbika, avagy a So Cow agya Half Forward Line néven új bandát alapított. Sőt már egy lemezt is összeeszkábált, ami kb annyiban különbözik csak a korábbi dolgaitól, hogy picit kevesebb a Deerhoof és valamivel több az új-zélandi gitárpop hatás. Bár a fene tudja, lehet, hogy csak elsőre tűnt így. Ami viszont tutira újdonság, hogy a felesége is megcsillogtatja a hangszálait néhány dalban, melyek közül a Joint Account az egyik legszupibb szerzemény 2017-ben.

Azt hittem álmodom

fabdel_1.jpgDe nem! Fabienne Delsol a 90-es és a 0-ás évek psych pop/beat/ye-ye istennője tényleg vadiúj fényképeket töltött fel facebook oldalára, melyekből egyértelműen kiderül, hogy új lemez van készülőben.

fabdel_2.jpg

A fotókból az is egyértelműen kiderül, hogy a legendás, kizárólag analóg technológiával felszerelt Toe Rag Studios falain belül készültek. Ergo a korábbiakhoz hasonlóan, most is itt rögzítik a lemezt, ami kb 200 százalékos garancia autentikusságára

fabdel_3.jpg

További infók hamarosan. Addig is nosztalgiázzunk egy kicsit.

girlSperm

gsp.jpgRikoltozós feminista csaj punk San Franciscoból, akik névválasztás kategóriában nálam máris megnyerték az idei fődíjat.

Címkék: girl sperm

Ha csak egy ROCK lemezt hallgatsz meg idén, a Xetas-é legyen az!

xetas-color.jpgA világ összes hörgő, morgó true metál bandájába nem szorult annyi dög, mint ebbe a texasi trióba. Ekkora energiacunami biztos nem fog már a nyakadba szakadni idén. 

Aztán ha kidorbézoltad magad, csapatsd szét az agyad a dobos vegytiszta noise rock alakulatával.

Majd pattogj egy marha nagyot a bézgityós lány cuki post-punk formációjára.

Bethlehem Steel

bsteel2.jpgŐk az legújabb példa arra, hogy idén egész egyszerűen képtelenek abbahagyni a csajok az indie rockolást. Amúgy sosem hallottam még róluk. Az alábbi dal alapján azonban úgy tűnik, hogy csípni fogom őket, mert az első lemezüket beharangozó két dal tisztára olyan, mintha a PolvoJulie Doiron-t játszana.

Goblin Gallop

xylitol_1.jpgEnnél csodálatosabb dalcímet perpillanat el sem tudok képzelni. Még a futáshoz is megjött tőle a kedvem, pedig rohadtul utálok szaladgálni. Roppant ijesztő zenekar amúgy. A Maximum Rocknroll ama kérdésére, hogy miként írnák körül a zenéjüket, azt a választ adták, hogy "baby bitch gremlins who love hardcore". Szerintem baromira beletrafáltak. 

Címkék: xylitol

Aki lemarad, kimarad

greys.jpegEz az örökérvényű közhely olyannyira igaz, hogy én is majdnem beleestem, mert fogalmam sem volt arról, hogy a tavalyi nagyszerű Outer Heaven mellé egy társlemezt is készített a Greys. Torontó post-hardcore pionírjai decemberben adták ki a Warm Shadow névre keresztelt "partnert", amiről egyedül az I'd Hate To Be An Actress című dal lehet ismerős, melynek eredetije (I'd Hate To Be An Actor) a Repulsion ep-én hallható.

Címkék: greys