a bear who likes the beer

stereomackó

L.A. Witch @ A38

Kalifornia ügyeletes tinédzser boszorkái visszhangos gitárokkal tarkított pszichedelikus surf pop és garázs rock rigmusok segítségével mutatták be Los Angeles árnyoldalát az A38 fedélzetén.

MEGHÜLYÜLTEM, NEM ISMEREM A SMITHS-T, VAGY CSAK SZIMPLÁN MOZ SZELEKTIVVÉ VÁLT A HALLÁSOM?

vital_idles_buyers_club_liverpool_lucy_mclachlan_02.jpgA When You Motor Away... blog a következőképpen írta körül a lemezügyileg nemrég debütáló Vital Idles tevékenységikörét:

"The band has drawn comparisons to Kleenex, Life Without Buildings, The Raincoats, and even The Smiths. We get that, but we tend more to regarding them as the love child of The Clean, Beat Happening and Yes On Blood-era The Mallard (which was one of our favorite albums in 2012)."

A Smiths-es analógiát annak ellenére sem értem, hogy minden második lemezkritikában hivatkoznak rájuk. Ezért újra felteszem a kérdést. Meghülyültem, nem ismerem a Smiths-t, vagy csak szimplán Moz szelektivvé vált a hallásom? A többi bandával amúgy nagyjából egyetértek.

Címkék: vital idles

LANDLINE

18813210_1908555842765518_2901934944043314123_n.jpgHiperszuper new wave, szintipop punk agymenés Toyota Avalontól és Shirley Mistakentől. Íme az első nagylemez, aminek ha hiszitek, ha nem, magyar vonatkozása is van, lévén hogy az utómunkálatokat az a Geza X (Gedeon Géza) végezte, aki a 70-es években a kalifornia punk szintér egyik legkeresettebb "hangembere" volt. Nem vicc, a Dead Kennedys-től kezdve az Avengers-en át a Germs-ig, minden menő banda vele akart dolgozni. Máskülönben pedig a saját formáció is zseniálisak voltak.

Címkék: geza x landline

Huhhhhhh!!!

tonymolina_presspic-1400x600.jpgMeg mertem volna rá esküdni, hogy korunk legnagyszerűbb Weezer, Teenage Fanclub és Johann Sebastian Bach imitátora végleg befejezte gitárpop pályafutását és visszatért dühöngő hardcore gyökereihez, de szerencsére nem így történt. Olyannyira nem, hogy Július 26-án jön a Kill the Lights címet viselő új Tony Molina lemez, melynek első 71 másodperce máris fülugyrevehető.

NAGYON FONTOS!!!

marbled-eye-1523548207-640x418.pngNyáron jön az új Marbled Eye lemez, amit remélem nem csak én várok nagyon. Oakland város post-punk reménységeit ugyanis minden olyan jóérzésű polgártársamnak imádnia kell, aki kicsit is érdeklődik a műfaj iránt.

Címkék: marbled eye

CSEREBERE

lucy-and-the-rats.jpgNéha a csajokból is megárt a sok. Valami ilyesmire gondolhatott Lucy Spazzy, amikor Lucy and the Rats néven új bandát alapított, melyben rajta kívül kizárólag csúnya férfiak tépik a húrokat. A Spazzys-ben eltöltött majd 20 évnyi matriarhális zenebonálás után mondjuk nem csodálom, hogy szükségét érezte a váltásnak.