a bear who likes the beer

stereomackó

HOHOHOHÓÓÓÓ

hero-11801-420977532.jpgA Beach Boys és a Best Coast nevében mindenkinek csokihegyekben gazdag Joulupukkit kívánok!

 

GYALÁZAT

real_numbers.jpgSzégyen, nem szégyen, a Real Numbers tavalyi nagylemezes debütálása úgy elhúzott mellettem, hogy észre sem vettem. Pedig illett volna képben lennem, mert baromira csípem a c86-os életérzést. Jóllehet a Real Numbers esetében csupán felelevenítésről beszélhetünk. A lényegen azonban ez mit sem változtat, mert a Worldless Wonder dalairól a kutya sem mondaná meg, hogy nem a 80-as évek idusán íródtak.

Címkék: real numbers

Skót pop, görög szisztéma szerint

the_occasional_flickers.jpegA görög származású Giorgos Bouras-nak jobban megy a Belle and Sebastiankodás, mint Stuart Murdoch-nak. Mostanában legalábbis tuti biztos, mert a The Occasional Flickers idei lemeze még úgy is simán veri a Glasgowiak legutóbbi kiadványát, hogy kissé hepehupás rajta a színvonal.

KÖZELEG AZ ÚJ SUPERCHUNK LEMEZ

0011751877_10.jpgNem volt tehát véletlen a közelmúltban napvilágot látott két 7". A What A Time To Be Alive címet viselő korong 2018. február 16-tól lesz kapható az igényesebb zeneműboltokban. Addig is egy kis ízelítő.

Címkék: superchunk

First World Record

tumblr_ob3wo14dhy1uct2luo1_1280.jpgMegjelent az oaklendi, nyakatekert ritmusokkal operáló fura punk kvintett első nagylemeze. Hogy kiknek ajánlom? Mindenkinek, aki csípi a Kleenex féle csajos post punkot, illetve Andy Human-t. (merthogy ő a gitáros), és a szaxofontól sem riad vissza.

CSAJ-PASI DUÓ REVIVAL

fascinations_grand_chorus1.jpegHa mostanában írtuk volna Söcsövel a "csaj-pasi duók" cikket, tuti biztos, hogy az 50-es, 60-as évek popzenéjét alaposan kiveséző Fascinations Grand Chorus sem maradt volna ki a felsorolásból.