Az év embere

- Szasz Maci! Nem kéne lassan előrukkolnod az év végi listáddal? Miért kell mindig, mindent az utolsó pillanatra tartogatni? Ne szerencsétlenkedj már annyit, légy FÉRFI és tedd végre közkincsé!!!

- Annyira igazad van basszus, hogy azt el sem tudom mondani. Kész van már amúgy, csak a sorrend miatt bénázok, mint mindig. Szóval még egy kicsit várnod kell, ne haragudj. Kárpótlásul viszont elárulom, hogy az év emberének járó aranymedvét, 2011-ben David West kapta tőlem. Mégpediglen azért, mert három lélegzetelállítóan míves munkát tett le az asztalra idén. Elsőnek ott volt ugye a Perth-ben fogant szélsebes hardcore punk alapokon nyugvó, 90-es indie gitárokkal szarrápengetett Burning Sensation debütálás.

Burning Sensation - Weeping Wound

Aztán Rat Columns néven egy döbbenetes váltással gyakorlatilag új műfajt teremtett a pop zenében, amit én nemes egyszerűséggel csak dark twee pop-nak hívok. Az augusztusban megjelent 4 számot tartalmazó bemutatkozás egyik dalához videóklip is készült, melyet  Hannah Lew, a hazánkat is megjárt Grass Widow basszerosa rendezett.

Végül pedig jött a csúcsok csúcsa, egy valódi post-punk remekmű, a Rank/Xerox kurva zajos, zörgő gitárokra épülő bemutatkozó lemeze, ami annyira baba lett, hogy totál lefagytam tőle. Éppen ezért egyetlen szót sem tudtam kipréselni magamból róla. Most sem tudok többet...

Rank/Xerox - Sterile Regions