Pop aréna, zaj hajó, avagy a CSS, Gwen Stefani és a Dälek budapesti koncertje

A Cansei de Ser Sexy azok közé a zenekarok közé tartozik, akik sosem fogják megváltani a világot, egyszer viszont muszáj őket megnézni élőben. Mivel idén buktam a bécsi és a pohodás bulit is, maradt a Budapest Sportaréna. Tisztában voltam vele, hogy egy ilyen típusú banda egy kis klubban sokkal nagyobbat üt, dehát istenem, most így alakult, nem akartam erről is lemaradni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fogalmam sem volt mikor kezdenek, ezért 7 óra magasságában olyan sietősre vettem a figurát, hogy nem ismertem fel egy kedves ismerősőmet kb 10 centiről. Meg is kaptam érte a magamét, de megérdemeltem, mert vér ciki volt. Ezúton is bocsika Eszti. Később persze kiderült, hogy felesleges volt a nagy rohanás, mert 8-ig nem történt semmi. A terembe érve elég furcsa kép fogadott. Az egyik oldalon a lelátót eltüntették, a színpadot pedig keresztben helyezték le. Ezzel minimum a felére zsugorították a termet. Ráadásul fél 8 körül alig lézengett még valaki. Azt hiszem egy újabb bukó bulinak álltunk elébe. Pontban 20:00-kor csapott a húrok, meg a szintik közé  Brazilia kedvenc hatosfogata. Ezzel pedig egy igen intenzív bár elég rövidke buli vette kezdetét. Lovefoxxx nagyon szerethető hölgyemény.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Édes volt, ahogy a kis csilli-villi rátapadós ruhájában futkározott fel-alá. Folyamatosan próbált kommunikálni a közönséggel, csak sajnos rajtam kívül kb 2-3 embernek volt fogalma arról, hogy kik ők. Egyedül a do you like the alcohol? kérdésre volt valami kis zúgolódás. Szar lehet, úgy koncertet adni, hogy a közönség 90 százaléka értetlenül ácsorog az előadás alatt. A koncert elején két kiscsaj szabályszerűen sokkot kapott, amikor meglátta őket, és tudatosult bennük, hogy Gwen-re még egy kicsit várni kell. Mindegy, én ugráltam, tapsikoltam, táncikáltam mindenki helyett. Szóval jó volt csak nagyon rövid, de a legklasszabb dalok így is elhangzottak a lemezről. Az átszerelés alatt legurítottam egy söröcskét, vagyis kettőt, aztán visszanéztem mi a helyzet. Végülis jó ötlet volt lekicsinyíteni a termet, mert így a megmaradt rész legalább szépen megtelt. Eredetileg nem akartam végignézni Stefani kisasszony előadását, mert valamiért mindig idegesített a nyafizása, de végül csak ott maradtam és egész kellemesen csalódtam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maga a koncert olyan volt, mint amire számítani lehetett: hatalmas show, mozgó színpad, emelvények, ketrecek, egy csomó táncos stb... Az viszont tökre meglepő volt, hogy milyen közvetlenül viselkedett, és a poénjai sem voltak rosszak. Valakitől kapott valami ajándék félét, amit előszőr aláírt, aztán jól összenyálazta, végül pedig visszaadta. A koncert végén felmászott a lelátóra a csücsülő vendégek közé és onnan énekelt, aztán lejött az álldogáló hallgatóságot is szemügyre venni. Szóval azt kell hogy mondjam, rendben van a csaj. Az uccsó szám után iszkolás a ruhatárba, majd futás Dälek-re.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az A38-ra érve ismét elég furcsa kép fogadott. Gyakorlatilag üres volt az egész hajó. Szerintem 20-nál tutira nem voltunk többen. Nem tudom valamiért azt hittem, hogy a Dälek ennél jóval több embert mozgat meg. Szerintem tökre jó, amit csinálnak. Ilyen szétzajolt hip-hop szerűséget nyomnak. A legjobban talán itt van körülírva, hogy miben is utaznak valójában punkportal.hu/forum/forum.php Nekem tetszett a buli, a bemelegítést prezentáló Pándi Balázs féle zaj orgiával együtt. Jó este volt.